Påsktider

Nu har lite påsksaker kommit fram! Och på Skärtorsdag 5/4 bjuder vi på lite påskgodis.


Våffeldagen

Våffelmästarna!
Massor våfflor tillagades under dagen. Svettigt för Micke som stod vid järnen i 3tim men kul var det och doftade underbart!



Idag bjuder vi på våfflor 14-17


Lördagen den 24 Mars Bjuder vi på våfflor

Öppet 14-17
VÄLKOMNA!

Vi välkomnar Michelle!

Vår nya extrapersonal. En glad spontan och arbetsvillig tjej vi fick till oss i samband med branden på Prästgårdsliden. Det var Michelle som fick igång oss snabbt att aggera hjälp organisation. Så bara några timmar efteråt var allt igång. Vi öppnade upp 10.00 dagen efter och hela dagen strömmade folk in med saker till de drabbade. Michelle hjälpte oss från början att organisera mm och nu har hon valt att stanna hos oss som extra personal.

Stort tack till er alla som bidragit till hjälpen för Prästgårdsliden dessa veckor!

Helt otroligt så många det finns där ute som velat hjälpa till. Vi har verkligen fått jättemycket respons vilket vi är tacksamma för. Prästgårdsliden har varit väldigt tacksamma. Många har kommit varje dag och hämtat lite grejer i taget och än är det inte över, det är mycket de behöver. De flesta har fått hela hemmen förstörda.
Måndag 19/3 öppnar vi åter för allmänheten och återgår till våra ordinarie arbetstider mån och tors 15-19 lörd 14-17
Välkomna!

Tack - Hjärta till Hjärta

För alla bananlådor ni kunde avara till oss idag!

Måndag 12:e Mars

Tidningen EXTRA har varit och hälsat på oss!
Idag har varit en del från Prästgårdsliden och hämtat grejer. En personlig present är överlämnad.
Har kommit in leksaker, hjälmar mm från en som tidigare bedrivit leksaksaffär. Några har kommit med köksutrustning mm.

Vecka 11

Har vi öppet mån-fre 15-19 och  lör 14-17
Vi arbetar för Prästgårdsliden även denna vecka.
Trycket har minskat så vi drar ned på öppet tiderna.
Om ni från Prästgårdsliden vill hämta saker på andra tider,  eller ni som vill skänka!
Ring någon av oss så kommer vi och hjälper er.
Börje 073-6394090 Camilla 0737-262848 Annette 076-5734191 Mikael 0705-577064

Vecka 12 Öppnar vi för allmänheten igen och återgår till våra ordinarie tider!

Vi kan ej ta emot mera kläder nu - STORT behov av bananlådor att sortera i.

Ytterligare en bra dag på Återbruksboden. Prästgårdsliden har hämtat mycket saker och kläder, så tacksamma! Men vi har så mycket kläder att de idag hjälpte oss att sortera samtidigt som de letade. Men men lite terapiarbete hihi!
En tjej har hjälpt oss hela dagen ! Idag fick en familj komma in för första gången efter branden och hittade sin hamster som överlevt en vecka nu. Kärt återseende - de var så lyckliga!


9:e Mars

Det kommer fortfarande många vänliga människor och lämnar saker till folket från Prästgårdsliden. Det är helt ofattbart hur många vänliga själar det finns där ute som vill hjälpa till på alla de sätt. idag kom ett helt billass från en förskola i Mantorp med allt från tvättmedel till leksaker. Märktes tydligt när vi packade upp att barnen varit väldigt engagerade. Stort tack till er. De familjer som nu fått lägenheter har hämtat mycket och är jättetacksamma! De återkommer men har mycket att göra.
STORT TACK till alla som bidrar/bidragit. Det är verkligen uppskattat och mycket kommer verkligen till nytta.

Hjälpen till Prästgårdsliden - Bananlådor önskas

Det har även idag kommit in mycket. Vi skulle nu behöva bananlådor att packa om kläder och saker i så det ska bli lite lättare att hitta vad man söker. Jättebehov av bananlådor!  Kläder har vi nu svårt att ta emot mera. Dock letades efter mys/joggingbyxor för vuxen idag. Tacksamma för fikabröd alt. bröd pålägg att bjuda på för alla dem som kommer och lämnar o hämtar saker. Möbler har vi helt enkelt inte plats för i nuläget men vi vet att behovet är stort. Så kom gärna ned o sätt upp en lapp på vår anslagstavla om vad ni har att skänka. En del har fått nya lägenheter och behöver heminredning nu. Babysaker är också aktuellt, många barnfamiljer.

Jätte tack Alla ni som lämnat så mycket saker redan!
Det har hämtats massor av tacksamma från Prästgårdsliden. De är väldigt rörda över er allas fina omtanke och bidrag. De återkommer och letar vad de behöver och hämtar säkert mera vart efter de får nya boenden.
Detta betyder mycket för dem!

Tack också till er som hjälpt oss i lokalen!

VI ÄR MED PÅ 24CORREN!


Vad kan ni skänka till folket från Prästgårdsliden?

Skriv gärna här om ni har större saker att skänka. Vi har tyvärr på tok för trångt på Återbruksboden för att ta emot möbler mm just nu. Men behovet är stort, de flesta har ingenting i nuläget. De behöver bygga upp helt nya hem.

Glöm ej Namn (telefonnr) mailadress så det går att nå er!

Vad sökes?

Här kan ni från Prästgårdsliden skriva vad ni söker!
Det finns massor vänliga själar därute som vill hjälpa så gärna och undrar vad ni behöver!
Skriv gärna ert namn (telefonnr) eller mailadress så folk som kanske har något ni söker kan nå er.

En givande dag

Idag har fortsatt strömma in saker till insamlingen. Lokalen är övergödd med kläder från alla snälla människor som rensat och kommit med.
Det behövs fortfarande saker men kläder har vi svårt att ta emot mera nu. Behov av köksutrustning och andra saker för att bygga upp nya hem finns dock. STOR efterfrågan på möbler finns . Vi har dock ej plats för möbler för tillfället men ni som har en möbel att skänka är jättevälkomna att komma med information till oss vad ni har och var det kan hämtas. Vi har en anslagstavla de behövande kan läsa på som ni kan sätta upp en lapp på eller ringa någon av oss och berätta så fixar vi det.

Det har även börjat att hämtas mycket saker och alla är väldigt tacksamma för er hjälp.
Många har hittat mycket kläder och annat. Till och med blöjor och tvättlappar som kom till andvädning redan på plats. Rätt storlek med ;)

ETT STORT TACK TILL ALLA SOM BIDRAGIT , NI ÄR GULD VÄRDA!

Insamlingen för de hemlösa fortsätter

Starten igår gick jättebra! Vi har fått in mängder med kläder till olika åldersgrupper, leksaker mm.
Vi håller på för fullt med upp-packning av allt. Vi är jättetacksamma för hjälp utifrån att komma och hjälpa till med upp-packning och organisering. Så ni som har tid och lust är välkomna. Block har lagts ut där önskelista om saker som behövs kan fyllas i .
Än så länge har de drabbade ingen bostad att ställa saker i men förhoppningsvis ganska snart och då blir det ju väldigt aktuellt med köksutrustning mm. Ja allt man har i ett hem. I nuläget finns mycket mycket kläder men de kommer ju behöva annat framöver.

ÖPPET 10-19 MÅN-SÖN. Antagligen fortsätter vi även nästa vecka dessa tider.

insamlingen

visar lite bilder från insamlingen idag. kommit massor så det känns bra. tack alla som lämnat in

MJÖLBY Tragedin 3/3 2012

HJÄLP ÖNSKAS För de drabbade!

Vi kommer finnas till hands genom att ha öppet varje dag i veckan som kommer vecka 10  11-19. När vi inte har öppet finns alltid någon som kan komma till plats ändå övriga dygnet om något behöver lämnas!
Vi kommer ändra om i lokalen så de drabbade får ett eget rum där saker som tillägnas dem kan ses o hämtas av dem. Vi sätter även en anslagstavla där, där man kan sätta lappar o sånt om ex större saker eller vad som helst som man vill skänka till dem så de kan se.
Våran lokal ändras söndag 4/3 med start kl. 10.00 öppet till c:a 19 Allmänheten välkomnas för hjälp samt samordning. Välkomna med grejer till de drabbade eller bara hjälp att ordna lokalen. Allt är tacksamt! En fin grej för de drabbade.
Till er drabbade: Flera hjälpande händer samlas hos oss, kom till oss o se om något passar eller bara för gemenskap o att inte känna sig ensam.

MJÖLBY Tragedin 3/3 2012

HJÄLP ÖNSKAS För de drabbade!

Vi kommer finnas till hands genom att ha öppet varje dag i veckan som kommer vecka 10  11-19. När vi inte har öppet finns alltid någon som kan komma till plats ändå övriga dygnet om något behöver lämnas!
Vi kommer ändra om i lokalen så de drabbade får ett eget rum där saker som tillägnas dem kan ses o hämtas av dem. Vi sätter även en anslagstavla där, där man kan sätta lappar o sånt om ex större saker eller vad som helst som man vill skänka till dem så de kan se.
Våran lokal ändras söndag 4/3 med start kl. 10.00 öppet till c:a 19 Allmänheten välkomnas för hjälp samt samordning. Välkomna med grejer till de drabbade eller bara hjälp att ordna lokalen. Allt är tacksamt! En fin grej för de drabbade.
Till er drabbade: Flera hjälpande händer samlas hos oss, kom till oss o se om något passar eller bara för gemenskap o att inte känna sig ensam.